Print Friendly, PDF & Email

Dinesh D'Souza, Velika laž, Naklada Benedikta, Velika Gorica, 2019.

Da bismo imali sređen život, moramo razotkrivati pozadinu događanja oko nas. Dinesh D'Souza to primjenjuje na ljevicu i već u podnaslovu naznačuje da želi razotkriti njezine nacističke korijene. Proširuje to onda na Demokratsku stranku u SAD-u.

Govori najprije o tomu da američka politička ljevica, iza koje stoje glavne snage Demokratske stranke, uporno tvrdi da je Donald Trump američka inačica Hitlera i Mussolinija. »U ovoj knjizi okrećem ploču i pokazujem da pravi fašisti jesu pripadnici ljevice, tj. Demokratske stranke, a ne Trump. Oni su ti koji primjenjuju nacističku taktiku šikaniranja i zastrašivanja, i cjelokupnu fašističku ideologiju. Optužbe koje oni izgovaraju na račun Trumpa i Republikanske stranke u stvarnosti su primjenjive na njih same. Upravo ti samoproglašeni protivnici mržnje provode pravu politiku mržnje. Postupkom transfera ljevičari optužuju svoje žrtve za ono što sami jesu i što rade. Bolesnom zamjenom teza stvarni fašisti u politici prerušavaju se u antifašiste i optužuju stvarne antifašiste da su fašisti.« (str. 21. – 22.)

Želeći potkrijepiti ove svoje riječi D'Souza već na početku spominje kako su iza Ku Klux Klana, sličnog nacistima u Njemačkoj, stajali demokrati. Nakon toga navodi da su filozofi fašizma bili isti oni filozofi koji su nadahnjivali i nadahnjuju ljevicu, samo što ona to sada krije. Iz takvoga okružja izrasli su Hitler i Mussolini koji su bili izvorni ljevičari. Tako je, recimo, Mussolini 1914. bio zajedno s Vladimirom Lenjinom iz Rusije, s Rosom Luxemburg iz Njemačke te s Antoniom Gramscijem iz Italije, ili s najpoznatijim marksistima na svijetu. Pa i logori nisu nacistička i fašistička izmišljotina. Imali su oni mnogo toga zajedničkog s robovskim plantažama pripadnika Demokratske stranke. Tu se i začeo onaj pojam »suvišnih ljudi«. Takvu ideju razvijali su američki progresisti, ljevičarski pokret s početka XX. st. koji je htio poboljšati društvo pomoću rasnih ograničenja i uklanjanja tzv. inferiornih, nepodobnih i suvišnih ljudi. Glavni njihov pothvat bila je eugenika, teorija o preživljavanju najjačih. Nju je Hitler izuzetno volio pa je se ljevičari sada navodno odriču. No, ona se preobrazila u organizirani pobačaj Planned parenthood, u antife, u djelovanje Georga Sorosa. Ljevičari nastavljaju tamo gdje su stali Hitler i Mussolini, samo to odijevaju u drugo ruho.

Dobro je pročitati ovu knjigu jer nam u isto vrijeme otkriva i pozadinu prošlosti i pozadinu sadašnjosti. Ako sve pravilno shvatimo, budućnost bi nam trebala biti drukčija, bolja.

Miljenko Stojić

Miljenko Stojić, Jasnoća pogledâ, Radiopostaja »Mir« Međugorje, Međugorje, 25. rujna 2019.

Osobno