Print Friendly, PDF & Email

Gabriele Kuby, Svjetska seksualna revolucija, Benedikta, Zagreb, 2013.

Udruga »U ime obitelji« uspjela je skupiti dovoljan broj potpisa da se raspiše referendum jesmo li za to da se u hrvatski Ustav unese da je brak zajednica muškarca i žene. Protivnici su pravnim i inim smicalicama nastojali sve omesti. Ovako izgleda kod nas, a zapravo to je slika stanja u čitavom svijetu. Agresivna manjina napada većinu. Međunarodno pravo žele zamijeniti »novim pravom«. Gabriele Kuby izvrsno je shvatila bit i podarila nam knjigu koja otvara oči. Raspršene su nametnute nam obmane, možemo krenuti novim, pravim putem, ako to hoćemo.

Davno je sve počelo, još i prije Francuske revolucije, ali ipak krenimo s njom. »Francuska je revolucija uzdigla autonomiju razuma na razinu božanstva. Ona u svojoj emancipaciji nije priznavala ni Boga ni njegove zapovijedi, a narod se ulovio na lijepe riječi.« (str. 33.) Počele su se rušiti sve ograde. Karl Marks u mladenačkoj svojoj pjesmi Molitva očajnika piše: Prijestolje sebi hoću izgraditi,/ Hladan i golem nek' mu bude vrh,/ Utvrda nek' mu je strah nadljudski,/ A mračna patnja zapovjednik vrhovni! (str. 42.) U zrelosti, pak, nastavlja ovako: »Ali komunizam ukida vječne istine, ukida religiju i moral kako bi uobličio nov moral, on, dakle, proturječi svakom dosadašnjem povijesnom razvoju... (komunisti) otvoreno izjavljuju da svoje ciljeve mogu postići samo nasilnim rušenjem cijeloga dosadašnjeg društvenog poretka.« (str. 43.) Mi ovamo trebali bismo bolje znati što sve ovo znači, dok drugi na Zapadu i dalje gacaju tim blatom. Da nisu, davno bi uvenulo cvijeće Francuske revolucije. Sekularizacija kao pokušaj da sve istine budu svedene na mišljenja, bila bi već u ropotarnici povijesti.

I tako, zavladao je »gender mainstreaming« i »politička korektnost«. Pa neka se netko usudi biti protiv toga. Ljudi se više ne dijele na muško i žensko, nego prema spolnoj usmjerenosti. Zapravo, spolova i nema, to su rodovi, ma što to značilo. Tamo gdje sve ne ide milom, ide silom. Od vrtića pa dalje. Obvezni spolni odgoj uvodi se u škole. Nije važno što roditelji misle. Moraš biti slobodan na njihov način. Mnogobrojni pokreti brinu se da sve ide prema zacrtanom ishodu, novom svjetskom poretku. Određeni svjetski bogataši ne žale novac kad je to u pitanju, ali žale dati za svoje djelatnike. Među njima su Bill i Melinda Gates, oni što se u prvom redu bezobrazno obogatiše na računalnim programima windows. Bogate se i dalje jer rabimo te programe umjesto onih potpuno slobodnih, besplatnih, tamo iz linux svijeta.

Crkva se svemu ovome protivi iako je ponekada teško ranjena. »Čini se da se unutar Crkve razvila homoseksualna mreža, i to još sedamdesetih godina prošloga stoljeća.« (str. 306.) A oni to obilato koriste. Tuku po njoj i kad netko njezin napravi nešto nedolično i kad ona to nastoji spriječiti. Uglavnom, uvijek je kriva u njihovim očima. Ipak, ona se ne da smesti. Na strani je života, pa i onda kada govori o bolestima u homoseksualnim krugovima. Procjenjuje se da su 61% novih zaraza HIV-om prouzročili homoseksualci iako čine oko 2% pučanstva. Ali o ovome navjestitelji novog svjetskog poretka ne govore. To za njih nije politički korektno.

Zaista je puno pitanja koja je dotaknula Gabriele Kuby. I kvalitetno je odgovorila na njih. Ne utječe se kvalifikacijama, nego argumentima. Zbog toga će ova knjiga puno pomoći i nekim zavedenima. Treba odati priznanje Nakladi Benedikta što ju je odlučila objaviti. Nažalost to predstavlja hrabar potez, unatoč proklamiranim slobodama i demokraciji. Ali, svijet grade oni s jasnim mislima u glavi, drugi ga razgrađuju.

Miljenko Stojić

Jasnoća pogledâ, Radiopostaja »Mir« Međugorje, Međugorje, 24. studenoga 2013.; hrsvijet.net, 23. studenoga 2013.

Osobno